Organmassage

– kursus med anatomi, funktion og følelser

Bindevævs-Akademiets kursus i organmassage er et dybdegående forløb, der giver dig en omfattende forståelse af kroppens indre organer, deres funktioner og sammenhængen mellem organer og følelser.

Du vil også lære bindevævsteknikker til at afspænde og massere udvalgte organer som lungevæv, hjerte, mavesæk, tarmene og livmoderen samt organsækken og mellemgulvet.

Kursets 6 dage er fordelt på 3 moduler à 2 hverdage med en måned imellem, og indeholder en god afveksling mellem teoretisk gennemgang, hands-on organerne ved briksen og forskellige øvelser som bl.a. lymfemassage.

Hvad lærer du på kurset?

 • Anatomi og Funktion: Vi udforsker kroppens indre organer, deres struktur og placering i kroppen. Du vil få en omfattende forståelse af, hvordan hvert organ udfører sin unikke funktion og samarbejder med andre organer for at opretholde kroppens balance.
 • Følelser og Organer: Forskning har vist, at følelser og organer er tæt forbundet. Du vil lære om sammenhængen mellem følelsesmæssige tilstande og deres indvirkning på specifikke organer. Forståelsen af denne forbindelse giver mulighed for en holistisk tilgang til helbredelse og trivsel.
 • Organmassage: Organmassage er en unik metode til at fremme blodcirkulationen, reducere spændinger og fremme organernes sundhed og funktion. Du vil øve de forskellige teknikker på dine medstuderende og selv modtage behandlingen, og dermed kan du opleve på egen krop, hvor effektivt massagen påvirker systemet.

Dette kursus kræver ingen særlige forudsætninger og er åbent for alle med en interesse for at lære mere om kroppens fantastiske indre verden. Kurset er ideelt for sundhedspersonale, terapeuter og massører, der kan bruge det i kombination med den daglige praksis.

Du vil få et grundigt udarbejdet kompendie, og diverse greb og teknikker vil vi filme undervejs til deling.

Vi kommer omkring:

 • Kroppens systemer
 • Organernes anatomi
 • Organernes funktion
 • Vagus nerven 
 • Hvert organs følelsesmæssige relation
 • Bindevævsteknikker til behandling af organerne
 • Andre effektive teknikker
 • Fascia Release af relevante muskler
 • Organernes indflydelse på kropsholdningen
 • Selvbehandling

Dato for de tre moduler:  d. 15.-16. september, d. 27.-28. oktober og d. 10.-11. november 2025.

Tid: kl. 9.30-15.30 alle dage.

RAB-timer: 36 timer.

Pris: 3.200 kr. pr. modul. I alt 9.600 kr.

Prisen er inklusive kompendie

Underviser: Katrine Wennerwald

Der er plads til max. 10 deltagere på forløbet, for at du kan blive guidet grundigt gennem kursets forskellige emner og sikret, at du får den nødvendige viden og færdigheder til at integrere organlære og organmassage i din praksis eller personlige liv.

Er du nysgerrig på, om dette kursus er noget for dig?

Kontakt os gerne, hvis du har nogle spørgsmål.

Tilbagemelding til Katrine

Tusind tak for et godt kursus. Dit materiale er også her super lækkert, med gode billeder og gode introduktioner til udførelsen af de forskellige ting, vi skal arbejde med. Super dejligt, at du får anatomien ordentligt med. Det er også skønt med dit naturlige væsen. Du mestrer at få alle med, og jeg oplever også en god stemning på dine kurser. Fem stjerner!

Tina

Organkurset gav mig nye idéer til at forbedre mine behandlinger, og med både lækkert materiale, nærværende underviser og engagerede medkursister blev det et endnu bedre kursus end de 5 stjerner, som er max. Især hands-on læringsdelen har stor betydning, og så vekslen mellem teoretisk baggrund og skæve vinkler/indspark, som gør forståelsen tydeligere rettet mod den praksis indholdet skal ud i. Tak!

Michael