Bliv certificeret i

BodyMind Bindevævsmassage
– en massageuddannelse med fokus på bindevævet og følelserne

Akademiets uddannelse i BodyMind Bindevævsmassage forløber over ni måneder.

På denne uddannelse fordyber vi os i sammenhængen mellem bindevævet og følelserne.

Du vil lære en grundlæggende bindevævsmassage til hele kroppen, og forskellige metoder til at forløse blokeringer samt fysiske og følelsesmæssige traumer i kroppen.

Du behøver ingen forudsætninger for at gennemføre denne uddannelse, og vi giver dig redskaber til at komme i gang som selvstændig behandler.

Den grundlæggende bindevævsmassage

Vi arbejder i bindevævet med den fineste, nærmest subtile berøring, der går ind under kroppens forsvar og afstresser nervesystemet, som aktiveres til selv at arbejde sig ud af spændingerne som en ‘instant release’.

Med denne teknik kan man på en ikke-invaderende måde behandle meget dybt i vævet og genoprette vævets elasticitet og balance.

På uddannelsen kombinerer vi bindevævsteknikken med modificeret udgave af traditionel fysiurgisk massage på en måde, hvor du kommer på en opdagelsesrejse med dine hænder og sanser, hver gang du behandler.

Du vil lære at være meget præcis og fintfølende i din kontakt med klientens væv. I dit samspil med klientens nervesystem er din teknik både blid og samtidig dyb og effektiv.

Med denne form for massage går du aldrig over grænsen, men er katalysatoren, der giver klienten mulighed for at hele sig selv.

Metoden hjælper ikke bare lokalt, men påvirker hele kroppen fysisk og energetisk og i bindevævets følelsesmæssige hukommelse.

Bindevævsmassagen, som du lærer at give på hele kroppen, er en effektiv behandling i sig selv. 

Det faglige på uddannelsen

På uddannelsen i BodyMind Bindevævsmassage lægger vi hovedvægten på at skærpe din intuition samt din evne til at mærke spændinger i vævet og blokeringer i energien. Vi vægter også her høj faglighed, og derfor bliver du undervist grundigt i kroppens muskler undervejs.

Vi gør meget ud af, at du får en god 3D fornemmelse for kroppens anatomi. Indlæringen sker primært gennem praktisk arbejde ved briksen, hvor du skiftevis behandler og modtager behandling af en af dine medkursister.

Vi kommer også omkring teori om bindevævet, nervesystemet og stressdæmpende teknikker, energi justering, samt teori fra nyere forskning og gammel viden om krop/sind sammenhæng bl.a. fra NLP og EnergiPsykologi.

Det følelsesmæssige

Krop, tanke og følelser hænger sammen. Nervesystemet og bindevævet kan opbygge et panser af gamle følelsesmæssige blokeringer.

Når vi løsner spændinger i bindevævet, kan gamle traumer blive trigget. Du lærer, hvordan du skal forløse disse, og hvordan du håndterer en klient, der er i proces med at forløse sine blokeringer.

Målet med at forløse gammelt følelsesmæssigt panser i kroppen er at skabe et frit flow i krop og sind og give fysisk og psykisk velvære.

En vigtig del af det følelsesmæssige pensum er noget, der skal opleves og ikke læses, og det gør vi blandt andet ved guidede meditationer og forskellige øvelser.

De forandringer, du oplever i din egen krop og i dit sind undervejs, når du selv bliver behandlet, og når vi laver øvelser, er vigtig læring til, når du senere skal behandle dine klienter.

Hele uddannelsen er således en rejse ind i dig selv, som giver dig mulighed for at blive en ny og bedre udgave, og hvor du bliver i stand til at:

 • se og mærke, hvor klienten har sine spændinger og følelsesmæssige udfordringer.
 • vælge den rigtige metode for den enkelte klients behandling.
 • vælge det bedste af det, livet har at tilbyde dig.

Uddannelsen i øvrigt

Denne uddannelse er tilrettelagt, så du tager hensyn til dig selv som behandler, så du kan arbejde i mange år uden selv at få skader. Du vil undervejs indøve hensigtsmæssige arbejdsstillinger og god lejring af klienten.

Du vil også lære at beskytte dig selv som behandler med forskellige energiteknikker.

For at du kan blive en dygtig behandler, er det en vigtig del af uddannelsen, at du øver det lærte imellem hvert modul på mindst fem klienter. 

Udover at dette giver dig træning i det faglige og praktiske, bliver du fortrolig med klientkontakten og møder virkelige problemstillinger, som vi kan samle op på i fælles forum.

Når du er færdiguddannet, er det største spring til egen praksis således taget. Vi vil hjælpe dig med at finde disse øveklienter, hvis du ikke selv kan.

Du tjener selv pengene på dine øveklienter og kan på denne måde finansiere din uddannelse undervejs.

Derudover vil vi give dig redskaber til at få succes som selvstændig behandler, hvad enten du vil arbejde fuldtid eller bruge det som en sidebeskæftigelse.

Vil du gerne vide mere?

Er du nysgerrig på, om denne uddannelse er noget for dig? Kontakt os gerne, hvis du har nogle spørgsmål til selve uddannelsen.

Uddannelsens forløb

Uddannelsen er fordelt på 9 moduler à tre dage ca. en gang om måneden og fem øvetimer mellem hvert modul. I alt 200 RAB-timer.

Den er bygget op, så du har god tid til at integrere det lærte og har mulighed for at have arbejde ved siden af.

Vi har altid kun små hold med max. 10 elever, så vi kan give grundig vejledning og supervision undervejs i uddannelsen.

Uddannelsen i BodyMind Bindevævsmassage afsluttes med en praktisk case. Dette er inkluderet i prisen.

Uddannelsens start og varighed

Uddannelsen forløber over tre hverdage om måneden. Modulerne ligger mandag til onsdag kl. 9.30-15.30 I alt 18 timer pr. modul. Øvetiden planlægges imellem modulerne.

 

Datoer for forløbet 2024/25

 1. modul 9.-11. september 24
 2. modul 7.-9. oktober
 3. modul 4.-6. november
 4. modul 2.-4. december
 5. modul 20.-22. januar 25
 6. modul 24.-26. februar
 7. modul 17.-19. marts
 8. modul 7.-9. april
 9. modul 5.-7. maj

Pris

Uddannelsen koster 40.950 kr.

Med i prisen får du:

 • Alt hvad du behøver til undervisningen:
  Kompendie, anatomibog og massageolie.
 • Kaffe, te og snacks i pauserne.
 • Gæstelærer i branding og klientflow.
 • Afsluttende case.

Du kan enten betale det fulde beløb eller betale 7.200 kr. ved tilmelding og herefter 9 rater à 3.825 kr. hver den 1. i måneden. Afdrag med rater er inklusiv et gebyr på i alt 675 kr.

Du er tilmeldt en plads, når du har betalt og tilmeldingen er bindende for hele forløbet.

Tag uddannelsen til den halve pris med bruttolønsordningen

Hvis du er lønmodtager, kan du aftale med din arbejdsgiver, at bindevævsterapeutuddannelsen betales som en del af din løn. Du kan læse mere om ordningen hos SKAT.

Tjen penge mens du uddanner dig

Du skal have mindst 5 øveklienter mellem hvert modul. Det er en fordel at dine øveklienter kan købe et samlet forløb hos dig, så du sikrer dig, at du kan følge de samme hele vejen.

Vi har lavet et forslag til en pakke, hvor dine øveklienter kan melde sig til et forløb på 9 gange hos dig. Klienterne får i forløbet arbejdet hele kroppen igennem, og udover at du bliver en veltrænet terapeut, kan du på denne måde også finansiere din uddannelse undervejs.

Vi kan hjælpe dig, hvis du ikke selv kan finde øveklienter.

Akademiets vejledende pris til øvebehandlinger:

 • 1. gang 250 kr.
 • 4 gange à 350 kr.
 • 4 gange à 450 kr.
 • I alt 9 behandlinger for 3.450 kr.

Hvis du vælger at øve dig på 3 klienter om ugen, har du tjent uddannelsen hjem, når du er færdig.